Allasterapia

wavy line decoration

Ammattitaitoista allasterapiaa Turun alueella

Allasterapia mahdollistaa monelle kuntoutujalle toimintoja, jotka muuten olisivat liian haastavia. Veden noste helpottaa liikkeitä esim. neurologisilla kuntoutujilla. Veden hydraulinen paine vaikuttaa positiivisesti nestekiertoon ja mm. vähentää turvotusta.

Allasterapia on hyvin palkitsevaa sekä asiakkaalle että terapeutille, sillä kehitystä tapahtuu usein melko helposti ja tulokset ovat konkreettisia. Lähtökohtana on asiakkaan mahdollisimman itsenäisen toiminnan kehittyminen vedessä, puku- ja suihkutiloissa. Tavoitteena allasterapiassa on itsenäisen uinnin ja vesitaitojen kehittäminen niin pitkälle kuin asiakkaan motoriset ja henkiset valmiudet riittävät. Kuntoutujalle uudet taidot tuovat oppimisen iloa, itseluottamusta ja parhaassa tapauksessa uuden, liikunnallisen harrastuksen!

FysioEksentriassa allasterapiaa toteuttaa fysioterapeutti ja erityisuimaopettaja Nina.

Allasterapia tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutuksessa

Allasterapia sopii myös tuki- ja liikuntaelinkuntoutukseen esim. leikkauksen jälkeisissä tiloissa. Osa fysioterapiasta voidaan toteuttaa allasterapiana, jolloin vesielementtiin liittyvät tavoitteet tukevat osaltaan fysioterapian kokonaistavoitteita.

Allasterapiassa voidaan myös harjoitella ergonomisia ja oikeita uimatekniikoita.

Allasterapiaan lähetteellä tai ilman

FysioEksentrialla on voimassa olevat kuntoutussopimukset Kansaneläkelaitoksen, Turun kaupungin aikuisten kuntouksen, Veteraanikuntoutuksen sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (TYKS) kanssa.

Allasterapiaan voit tulla myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.