Hieronta

wavy line decoration

Hieronta & Urheiluhieronta Turku

Meillä hierontoja tekee yli kymmenen vuoden hierontakokemuksella koulutettu hieroja ja naprapaatti Heidi Pentikäinen. Ajanvarauksesta voit valita 30-90 minuutin hieronta-ajan tarpeesi mukaan – puolen tunnin aika sopii esimerkiksi niska-hartia -alueen käsittelyyn ja puolentoista tunnin aika koko kropan hierontaan. Tunnin aikaa suosittelemme esimerkiksi perusteellisempaan selän ja niskan tai jalkojen ja pakaroiden käsittelyyn.

Käytännössä hieronta koostuu erilaisista sively-, hankaus-, puristelu- ja ravisteluotteista väliaineella (vaha/öljy) tai ilman. Hieronta saa tuntua, mutta tarkoitus ei ole satuttaa ketään, eikä hieronnasta kuulu jäädä esimerkiksi mustelmia. Parhaimmillaan hieronnan jälkeen asiakkaan olo on vetreämpi mutta samalla myös rentoutunut. Käyttämämme hierontavahat ja -öljyt ovat hajusteettomia, mutta mainitsethan silti mahdollisista allergioista. Teemme sekä klassista että urheiluhierontaa Turun toimipisteessämme.

Hieronnan vaikutuksista

Hieronnalla pyritään rentouttamaan staattisista työskentelyasennoista jännittyneitä lihaksia, tai lievittämään lihasarkuutta esimerkiksi fyysisen suorituksen jälkeen. Kivunlievityksen lisäksi hieronta parantaa unenlaatua ja saattaa alentaa verenpainetta. Kehon lisäksi rentoutuu myös mieli, sillä hieronnan on todettu lievittävän psyykkistä stressiä ja ahdistusta. Laskimo- ja lymfakierron mukaisesti toteutettuna hieronta parantaa nesteiden kulkua, mikä saattaa vähentää turvotusta. Arpi- ja sidekudosrakenteisiin hieronnalla voidaan vaikuttaa niin, että niistä tulee elastisempia, jolloin myös lihas niiden alla pystyy toimimaan vapaammin.

Milloin hierontaan, hieronnan vasta-aiheet ja kuinka varustautua hierontaan

Hieronnassa voit käydä säännöllisesti tai nauttia rentouttavasta lihaskäsittelystä satunnaisesti. Aktiiviliikkujat ja urheilijat käyttävät hierontaa treenin jälkeen treenistä palautumiseen ja kevyemmällä treeniviikolla kropan perusteellisempaan huoltamiseen. Perus työssäkäyvälle henkilölle jo esimerkiksi kerran kuussa tehty hieronta voi tuoda toivotun rentoutumisen kiireiseen arkeen, mutta kivunlievitystarkoituksessa myös tiiviimmin toteutetulle 1-2krt/viikossa hierontajaksolle on paikkansa.

Hieronnan vasta-aiheita ovat muun muassa tulehdukset, akuutti vamma, perussairaus, joka ei ole hoitotasapainossa, syvä laskimotukos, pahanlaatuinen kasvain ja hemofilia. Jos sinulla on jokin sairaus tai vamma, joka saattaisi estää hieronnan, kysythän asiasta ensin lääkäriltäsi!

Hieronta tehdään pääsääntöisesti paljaalle iholle, minkä takia pyydämme sinua riisumaan vaatteita hierottavalta alueelta. Jotta sinun olisi mukava olla, hierontaan saapuessasi puethan yllesi mukavan rennot vaatteet sekä intiimialueet peittävät alusvaatteet. Pitkähiuksisille suosittelemme hiuslenkin käyttöä.

Varaa aika hierontaan nettiajanvarauksestamme.

In English

At FysioEksentria we offer both Swedish massage and sports massage. Massage relaxes muscles and mind and eases the pain. Additionally, massage can improve your sleep quality and lower blood pressure.

How do you know which massage time to choose? 30 minutes suits best for a neck and shoulder massage and an hour is good for the whole back or legs and buttocks massage. 90 minutes is enough time for a whole body massage.

You can make an appointment via our online booking system or by calling us on 0400 804 980.
Saapuminen meille ja sijainti kartalla
Autolla saapuessasi löydät ilmaista pysäköintitilaa kadulta talon edestä tai Aurajokirannasta. Talon edustalle Linnankadulle pysäköidessä et tarvitse pysäköintikiekkoa, mutta jokirannan paikat ovat 1 – 2 tunnin kiekkopaikkoja.
Linja-autolla numero 1 pääset lähes oven eteen, kun jäät poliisilaitoksen kohdilla pois.

Hierontaan liittyviä linkkejä:

American Massage Therapy Association – lisää luettavaa hieronnan vaikutuksista