Tuki- ja liikuntaelin fysioterapia

wavy line decoration

TULE-fysioterapiaa kokonaisvaltaisesti ja enneltaehkäisten

Tuki- ja liikuntaelimistön (TULE) sairaudet ja vammat ovat yleisiä ja lähes jokainen ihminen kärsii jossain vaiheessa elämäänsä TULE-vaivoista. Ne voivat olla eri syistä johtuvia niska- tai selkäkipuja, erilaisia nivelvammoja tai nivelkulumisia, puutumis- tai säteilyoireita raajoissa, murtumia tai leikkausten jälkioireita.

Tuki- ja liikuntaelimistön kunto heijastuu usein ihmisen kokonaisvaltaiseen toimintakykyyn. Liikkumiskykyä rajoittavalla tule-vaivalla on iso merkitys myös työkykyisyydessä ja se on suurin sairauspäivärahapäiviä aiheuttava tautiryhmä Suomessa.

Tuki- ja liikuntaelin fysioterapiassa pyrimme selvittämään vaivan syy fysioterapeuttisen tutkimisen avulla ja kuntouttamaan kokonaisvaltaisesti, jotta vaiva ei uusiudu. Fysioterapian tavoitteena on kivuton sekä tasapainoinen liike ja mahdollisimman hyvä toimintakyky. Asiakkaan voimavarat huomioidaan yksilöllisesti ja fysioterapian tavoitteet luodaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. Hyvän hoitotuloksen saaminen ja tavoitteeseen pääsy edellyttävät aina myös asiakkaan sitoutumista sovittuihin toiminta- ja harjoitteluohjeisiin.
FysioEksentrian fysioterapiassa käytämme aktiivisia keinoja vaivojen parantumiseksi ja toimintakyvyn ylläpysymiseksi. Aktiivisen fysioterapian keinoja ovat mm. fysioterapeuttinen ohjaus ja neuvonta ja terapeuttinen harjoittelu. Tarvittaessa käytämme aktiivisen fysioterapian tukena myös manuaalista terapiaa, josta henkilökunnallamme on kokemusta ja erikoisosaamista. Lue lisää henkilökunnastamme täältä.

Fysioterapeutiltamme saat myös yksilöllistä ohjausta ja vinkkejä esim. kuntosali- tai kehonpainoharjoitteluun, jotta pystyt harjoittelemaan mahdollisimman tehokkaasti ja kivuttomasti sekä oikeilla liikeradoilla.

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja vammojen kuntoutukseen sekä yksilölliseen ohjaukseen on naprapatia myös hyvä vaihtoehto.